داستان فیلم

در فیلم فضانورد : «سم واکر» پس از بازگشت از مأموریت فضایی، در قرنطینه‌ای دورافتاده نگهداری می‌شود. او با توهمات و دردهای جسمی عجیب مواجه است و به‌تدریج باور می‌کند موجودی ناشناخته از فضا همراهش بازگشته....

درباره فیلم

فیلم فضانورد The Astronaut محصول کشور آمریکا و در ژانر فیلم تخیلی, فیلم ترسناک می‌باشد و به کارگردانی Jess Varley در سال 2025 ساخته شده است. در فیلم فضانورد بازیگرانی چون Adriana Gimenez، Aidan O'Sullivan، Alex Conlon و... به ایفای نقش پرداخته اند.

فضانورد (The Astronaut – 2025) — وقتی سکوت فضا، تو را تا زمین دنبال می‌کند

فیلم «فضانورد (The Astronaut – 2025)» به کارگردانی و نویسندگی جس وارلی (Jess Varley)، یکی از آثار دلهره‌آور و تأمل‌برانگیز سال ۲۰۲۵ است که مرز میان فضا، ذهن و ترس را در هم می‌شکند.
در این فیلم، فضانوردی به نام «سم واکر» پس از یک مأموریت فاجعه‌بار در فضا به زمین بازمی‌گردد، اما به‌زودی درمی‌یابد که شاید تنها بازنگشته باشد.
این اثر نخستین فیلم بلند جس وارلی است که با جسارت، ژانر علمی‌تخیلی را با وحشت روان‌شناختی درهم می‌آمیزد و تجربه‌ای خاص برای دوست‌داران سینما رقم می‌زند.

خلاصه داستان

پس از سقوطی مرموز در اقیانوس، سم واکر، تنها بازمانده‌ی یک مأموریت فضایی، توسط نیروهای امداد نجات داده می‌شود.
او در قرنطینه‌ای فوق‌امنیتی و دور از شهرها تحت نظر پزشکان و فرماندهان نظامی قرار می‌گیرد.
اما نشانه‌هایی عجیب ظاهر می‌شود: دردهای ناشناخته، صداهای نامتعارف، و اتفاقاتی که از قوانین طبیعت پیروی نمی‌کنند.
درحالی‌که سم در تلاش است تا واقعیت را از خیال جدا کند، شک می‌کند که شاید چیزی از اعماق فضا با او به زمین آمده باشد…

فیلم فضانورد The Astronaut 2025

تحلیل داستانی

فیلم «فضانورد (The Astronaut – 2025)» بیش از آن‌که درباره‌ی سفر به فضا باشد، درباره‌ی بازگشت از فضا است — و درباره‌ی ترسی که از درون می‌جوشد.
وارلی با ترکیب تعلیق روانی، نمادپردازی دقیق و فضاهای محدود، داستانی خلق کرده که در مرز میان انسان و بیگانه، ذهن و جسم، و واقعیت و توهم حرکت می‌کند.

مضامین و نمادها

  • انزوا و بی‌اعتمادی: سم در قرنطینه، نه‌تنها از دنیا جدا شده، بلکه از خودش نیز بیگانه است. این انزوا بازتابی از بحران روانی بازماندگان مأموریت‌های فضایی است.

  • بیگانه درون: فیلم به‌جای نشان دادن یک موجود فضایی کلاسیک، ترس را درون بدن و ذهن انسان جست‌وجو می‌کند؛ گویی «بیگانه» در درون ما زندگی می‌کند.

  • بازگشت به خانه: بازگشت قهرمان به زمین، نمادی از مواجهه با خویشتن است؛ خانه دیگر امن نیست و زمین نیز همانند فضا، غریبه شده است.

  • فضا و معماری: خانه‌ی مدرن و مینیمال فیلم، همچون سفینه‌ای روی زمین، سرد و بی‌روح است؛ نمادی از انزوا و بیگانگی انسان مدرن.

تکنیک‌های روایی و بصری

  • روایت کند و پرتعلیق: ریتم فیلم آهسته اما هدفمند است؛ حس اضطراب تدریجی جای پرش‌های ناگهانی را می‌گیرد.

  • درک ناپایدار واقعیت: تماشاگر همان‌قدر در تردید است که شخصیت اصلی؛ آیا اتفاقات واقعی‌اند یا زاییده‌ی ذهن؟

  • محدودیت فضا: داستان بیشتر در یک مکان رخ می‌دهد تا حس خفقان، کنترل و بی‌پناهی را تشدید کند.

  • طراحی صدا و نور: نورهای آبی و صداهای عمیق و مرموز، شباهت‌هایی به صداهای موجودات دریایی دارند و حس بیگانگی را در محیطی انسانی ایجاد می‌کنند.

دیدگاه منتقدان

بازخورد منتقدان نسبت به «فضانورد (The Astronaut – 2025)» متنوع بوده است:

نکات مثبت:

  • بازی کیت مارا (Kate Mara): بسیاری از منتقدان بازی او را تحسین کرده‌اند؛ ایفای نقشی پرتنش و احساسی که بار اصلی فیلم را بر دوش می‌کشد.

  • فضاسازی و اتمسفر: طراحی بصری و صدا به شکل استادانه‌ای حس تنهایی و ترس را منتقل می‌کند.

  • ایده‌های خلاقانه: طراحی موجودات فضایی الهام‌گرفته از موجودات زیردریایی و نورهای زیست‌تاب است که حس تازگی به ژانر می‌بخشد.

نکات منفی:

  • ریتم کند: برخی معتقدند فیلم در میانه‌ی خود کشش لازم را از دست می‌دهد.

  • پایان مبهم: جمع‌بندی نهایی برای عده‌ای رضایت‌بخش نیست و پاسخ روشنی به پرسش‌های فلسفی فیلم نمی‌دهد.

  • وابستگی به کلیشه‌ها: فیلم گاهی به الگوهای آشنا مانند «قرنطینه‌ی نظامی» یا «توهم بازمانده» نزدیک می‌شود.

در مجموع، این اثر با امتیاز متوسطی در حدود ۵۴٪ در راتن‌تومیتوز، اثری دو‌قطبی تلقی می‌شود — فیلمی که عده‌ای آن را درخشان و عده‌ای دیگر آن را بیش‌ازحد متفکرانه می‌دانند.

جزئیات فنی فیلم

فیلم «فضانورد (The Astronaut – 2025)» به کارگردانی و نویسندگی جس وارلی (Jess Varley) ساخته شده و نخستین اثر بلند او در مقام کارگردان است.
در نقش اصلی، کیت مارا (Kate Mara) با بازی درخشان و پرتنش خود در نقش «سم واکر» حضور دارد.
در کنار او لارنس فیشبورن (Laurence Fishburne) در نقش ژنرال ویلیام هریس، گابریل لونا در نقش «مارک»، و ایوانا میلیچویچ در نقش پزشک قرنطینه «دکتر آیدن» ایفای نقش کرده‌اند.

فیلم‌برداری این اثر را دیوید گاربت انجام داده است؛ تصاویری سرد، هندسی و دقیق که به‌خوبی با فضای روانی داستان هماهنگ‌اند.
تدوین فیلم بر عهده‌ی ترل گیبسون و جوئل گریفن بوده است که با ریتمی آهسته و پرتعلیق، احساس انزوا و دلهره را تشدید می‌کنند.
موسیقی متن، ساخته‌ی ژاک براوتبار، با ترکیب صداهای طبیعی و الکترونیک، فضایی مرموز و ماورایی می‌آفریند.

از میان تهیه‌کنندگان می‌توان به برد فولر، اریک فلایشمن و کامرون فولر اشاره کرد؛ نام‌هایی آشنا در تولید آثار ژانر دلهره‌آور.
فیلم در ایرلند و در خانه‌ای مدرن و کاملاً ایزوله فیلم‌برداری شده است تا فضای انزوا و قرنطینه به‌طور ملموس‌تر حس شود.

مدت زمان فیلم حدود ۹۰ دقیقه است و در ژانر علمی‌تخیلی، دلهره‌آور و روان‌شناختی طبقه‌بندی می‌شود.
«فضانورد» نخستین‌بار در جشنواره SXSW ۲۰۲۵ به نمایش درآمد و اکران عمومی آن برای اکتبر ۲۰۲۵ برنامه‌ریزی شده است.

دانستنی‌های جالب

  • طراحی صدای موجودات فیلم بر پایه‌ی صدای نهنگ‌ها و پدیده‌های زیست‌تاب دریایی انجام شده است تا بیگانه‌ای زمینی‌تر و آشنا خلق کند.

  • خانه‌ای که در فیلم دیده می‌شود، واقعی است و برای نخستین‌بار میزبان فیلم‌برداری بود.

  • جس وارلی در اولین تجربه‌ی کارگردانی بلند خود، تصمیم گرفت همه‌چیز را در فضایی محدود روایت کند تا بر ترس درونی تمرکز کند.

  • کیت مارا برای بازی در سکانس‌هایی که موجودات دیده نمی‌شوند، صرفاً به تخیل و هدایت کارگردان تکیه کرده است.

جمع‌بندی

فیلم «فضانورد (The Astronaut – 2025)» تجربه‌ای است میان ترس، تفکر و تنهایی.
وارلی در نخستین فیلم بلند خود، موفق شده فضایی خلق کند که هم از نظر بصری خیره‌کننده است و هم از نظر روان‌شناختی سنگین.
با وجود برخی کاستی‌ها در ریتم و پایان‌بندی، «فضانورد» یکی از معدود فیلم‌هایی است که پس از تماشا، ذهن تماشاگر را تا مدت‌ها رها نمی‌کند.

فیلم های مشابه

این فیلم چطور بود؟

  • مسعود2025/10/09

    مسخره بود …. توقع من از این فیلم این بود علمی باشه ولی تخیلی و فیک بود حیف زمان

  • Ali2025/10/10

    مثل تمامی قسمت ها بینظیر بود

  • فرشید2025/10/12

    اصلا ارزش دیدن نداره.عجیبه چطور نمره 4.5 گرفته نهایتا نمرش 2 با ارفاق

  • امیر2025/10/17

    سلام من فقط مسحور اون مکان بشدت زیبا بودم و در کل بد نبود

این فیلم چطور بود؟